3D nyomtatáshoz egy kis információ

 A nyílt forráskódú tervezések filozófiája nagymértékben befolyásolta a 3D nyomtatási környezetet. A 3D-nyomtató elkészítéséhez rendelkezésre álló ingyenes tervek, beleértve a firmware-t és a szükséges alkatrészeket, azt jelenti, hogy bárki elkészítheti saját 3D nyomtatóját. Nem feltétlenül „ingyenes” a költségek értelmében (valójában elég sokat kell vásárolnia), hanem inkább „ingyenes” a használathoz, terjesztéshez, módosításhoz és még kereskedelmi értékesítéshez is.

Mivel a nyílt forráskódú 3D nyomtatók listája nagyon hosszú, a legjobb 10 gépet választottuk ki. Tehát, ha a semmiből (nem egy készletből) szeretné megépíteni saját 3D nyomtatóját, és nem tudja, hol kezdje, olvassa el a legjobb barkácsoló 3D nyomtatótervek és elérhető források áttekintését.

Függetlenül attól, hogy melyik nyomtatót választja, az alkatrészek három fő csoportjára lesz szüksége: elektronikára, mechanikus testre és extruderre.

Elektronika: Ezek közé tartozik a vezérlő, a léptetőmotorok, a léptető-meghajtók, a végállások és az ágyfűtési alkatrészek (hogy több flement-típussal is nyomtathasson).

Mechanikus test: A 3D nyomtató összes szerkezeti és mozgó része, mint például a keret, a szíjak és csigák, rudak és a nyomtatóágy.

Extruder: Hideg és meleg vég.

Végül a szoftverhez fel kell tölteni a firmware-t a választott vezérlőre.

Vessen egy pillantást néhány kulcsfontosságú szempontra a gépek kiválasztásánál, mielőtt belevágnánk a legjobb választásba.

Nem minden nyílt forráskódú dizájn egyforma, ezért a következő szempontok alapján értékeltük a különböző gépeket:

Az építés nehézsége: Mennyire lesz nehéz összerakni ezt a gépet?

A tervrajzok és a dokumentáció minősége: Könnyen követhető a dokumentáció, vagy némi kutatást igényel?

Költség: Mennyibe kerül nagyjából az építés?

A végtermék képessége: Milyen jellemzői vannak a készterméknek, és milyen anyagokat nyomtathat?

Most, hogy tudjuk, mi az ideális, nézzük meg azokat a gépeket, amelyeket jó eséllyel sikeresen megépíthet, és amelyekkel kedvező áron lehet majd kiváló minőségű nyomatokat nyomtatni.

A Prusa i3 egyike a korai 3D-s nyomtatóterveknek, amelyet a Mendel- és Huxley-stílusú 3D-nyomtatókból módosítottak.

Bár sok év telt el, az i3 még mindig a közösség kedvence az egyszerűsége és a könnyű használhatósága miatt. A Prusa csapata a felépítés nagyon jó dokumentálásán, valamint az elektronika és a felhasználói felület fejlesztésén is dolgozott.

Számos helyen olvashat az i3-ról, beleértve a RepRap wikijét, a készlet összeállítási útmutatóját és az összeállítási kézikönyvet.

A 3D nyomtatott összetevők SCAD- és STL-fájljaihoz kezdje a Prusa i3 GitHub-tárának letöltésével vagy klónozásával. Ehhez kattintson a hivatkozásra, vagy hajtsa végre a következő parancsot a terminálon vagy a konzolon.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Weboldalakról és SEO-ról általában

Miért jó a doTERRA illóolaj?